2013. április 3., szerda

Hogy fér össze a húsvéti tojás a selyemmandalával?

Kicsit késtem már ,mert elment a netünk pár napra, ami talán nem is volt olyan nagy baj!
Kicsit magammal lehettem.
Na szóval a lényeg! Itt a húsvétkor létrehozott mandala ,amit anyuéknál készítetem:
Olyan szeretlek de kicsit nem a legközepén vagyok manadala ez!
Arany kontúr amiből vettem egy rakat utántöltenivalót,de nem mégsem ez az én fő kontúrszinem és kissé a nem-is- tudom -hogy -díszítselek érzés.Így feküdtem le és reggel jött hugom hogy :de szép ,meg sokkal jobban tetszik neki mint amit elözőleg sóztam rá! Na jóvan külső megerősítés megérkezett!!! Köszi!!
 Na ez viszont szerelmem lett!! Már rég "dolgozom "rajta. Idestova múlt augusztus óta szakaszosan előkerül ez a nagy mandala. Ennek 30 cm az átmérője és drágáért szereztem Liza mndalafestő táborában. Először lett minta ,aztán sok-sok ideig csak kontúrozva várt ,majd festés ééés most hétvégén még lila kontúrral rádíszítettem. 
Most olvastam egy okos Szepes Mária könyvben hogy a spirál mit jelent és mit az, ha jobbra vagy balra forog. 
Na ez balra forog szerintem,óramutató járásával ellentétesen . Azt írja a spirál az örvénylés jele és a bal felé irányuló örvénylés pusztító,romboló mozgás. Hmmm...
Azér hogy én se legyek egyszerű: tettem bele szép, jobb felé áramló spirálokat is kívülre és belülre is. :)Uh. jelentem keletkező teremtő mozgást is csempésztem bele.
 Anyu az ablakra került lila esetlenkémmel.
 A locsolkodós vendégség háttérben a szívörvényemmel.
1( várandós!!!) hug, 2 leányom ,1 anyám és 3 rokonom a képen.
 Na ezt nem hagyhattam ki!!! Katica és Flóra lányaim örömére odarendelt "rokongyerekek"(mit gyerekek már felnőtt férfiak--Úristen! nemrég még én vigyáztam rájuk és szórakoztattam őket mikor akkorák voltak mint most a lányaim)
Azér látszik nemcsak a lányoknak a fiúknak is örömet szereztem!! Ugye Zolika???:)
Most mondja valaki hogy ez egy értelmetlen ,hülye szokás!? Lehet, de tök vicces és jó találkozni rokonokkal.
A jól megérdemelt jutalom! Igazi piros tojás. 
Katica és én saját kezűleg hímeztük viasszal!!













Itt pedig sógorral látszanak is a tojások!
Igaz a tojás  nem selyem ,de azért művészet ezt is kimintázni.
Katica leeldő iskolájában tartottak tojásfestés okítást gyimesi(!!) tojáshímző asszonyok . Na ők nagyon ott voltak a szeren.Nem kis ügyességet kíván egyenes vonalat húzni a görbe tojáson!
Az a kéztartás amit ők tudnak azzal  a kis pálcikával! Hát nekem nem ment a kisújjal rátámasztás pl.
Jövőre újra elővesszük ,hátha fölfejlődünk szép lassan!!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis húsvétotok volt! Azért azt a viasszal hímzett tojást szívesen megnézném közelebbről! Az első mandalád nem is esetlen, szerintem is nagyon szép, ahogy a spirálos is. Nekem egyébként inkább jobbra forog (óramutatóval megegyező irányban), hiszen a menetszél fújja balra a nagy szíveket, nem? :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nahát igen minden relatív! Hogy mi merre forog!! Jó hoyg vannak reál beállítottságú emberek is aki képben vannak!:) Köszi
      A tojáshímzést szívesen megmutatom. Nagyon izgi. Konzervdobozban melegíted a viaszt és spéci eszközzel viszed fel. Bele lehet jönni. Igaz ehez is sok türelem kell.

      Törlés