2013. november 17., vasárnap

Kijavítva!

Sokszor vagyok úgy festés közben hogy elkap a türelmetlenség,hogy jaj de jó lenne már látni mi jön ki a végén belőle. Ez pedig úgy tapasztaltam kivált valamiféle "hibát" ,csúnyaságot ami arra ösztönöz újra és újra h. lassítsak. Úgyis minden a helyére fog kerülni.
Ennek ékes példáját mutatja ez a mandala.
Már egyszer elkészítettem, akkor is kérte valaki. Most is és időre el akartam készíteni. Mikor már ott tartottam h. fú de jó,mert  lesz idő még ( ahogy az "Ősasszony"-Ildika mondta egyszer ) ünneplőbe öltöztetni ,azaz száradás után újrakontúrozni a mintát. Így hát hogy gyorsítsam a folyamatot jó erős hajszárítóval ráfújtam a forró levegőt a még nedves háttérre. Na ezt nem kellett volna!!! Olyan ideges lettem h. még! Izgalmamban a kontaktlencsémet is mellédörzsöltem ,úgy hogy nem bírtam visszapiszkálni a helyére egy jó darabig! Na hogy az élmény nem maradjon csak nekem, felhívott abban a pillanatban Bori barátnőm és megkérdezte hogy vagyok. Mondom frankóul ,csak épp most csesztem el ,amit szeretnék fél óra múlva odaadni valakinek és különben sem látok mert a lencsém elcsúszott!! Gondolom nem erre a válasza számított ,dehát éppen ez volt Na! Ennyiben maradtunk,vihorásztunk egy darabig és nagy nehezem visszahalásztam a lencsémet a helyére.
Jó dühös voltam,de gondoltam így má nem hagyom. Több óra munkám volt már az amúgy aprólékos mandalában. Úgyhogy, Hál Isten eszembe jutott Liza és az ő mondata: "Az a jó a selyemfestésben hogy nem lehet elrontani,mindig ki lehet javítani a dolgokat." Nahát, akkor a szép üde zöld háttérre rámentem a foltos részeken feketével. Hát jó -jó ,de nem okés. Nem egy komor darabot akarok létrehozni. Olyan őskáosz közepéből kirobbanó harmónia hatása lett. Úgyhogy elő az aranykontúrt és szabad kézzel kontúroztam rá pettyeket és napsugárszerű formákat. Ezzel már teljesen elégedett voltam. Úgyis volt az elején bennem hogy jó arany színeket kéne beletenni. Hát így aztán lett is.




3 megjegyzés:

  1. Szia Ági! Ez a gyönyörűség az enyém lett... szebb ajándékot nem is találhattak volna ki a kollegáim, nagyon tetszik! :-)
    Réka

    VálaszTörlés
  2. Most látom, hogy nem pont ugyanez, mert van pár részlet eltérés, de akkor is csodagyönyörű :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sok sok örömet az elkövetkezendő babázós időszakodra. Legyen ilyen, többségében harmonikus és szép időszakod ,olyan mint ez a mandala.:) Köszönöm hogy visszajeleztél ,az meg külön jó hogy ennyire tetszik!

      Törlés