2013. július 17., szerda

Ámátőr művész koppintásaim és Majsai élményeim


Na kérem ,igen eljött ez is.
Klimmtnek és Laurel Burch nevezetű úgy olvastam "hippi naív" művész csókjeleneteit próbálom selyemre ráügyeskedni.
Még csak kontúrozva(Eszteré lesz egyszer!)Ez Laurel Burch első csók c. képe alapján sikeredett

Na mármost ez nálam úgy zajlik,hogy jön egy ismerős hogy mi lenne ha én ajándék gyanánt megfesteném ezt.meg azt a mintát selyem ablakképre.
Én igen így jött Harmann Ági faluhelyre kiköltözött barátném is ,hogy mi lenne ha az ő ovónéniüknek egy Klimmt Csók című műve által megihletett "mandalaképét " festeném.
Először mikor mondta akkor nem esett le miről is van szó pontosan,de aztán megnéztem a neten. Ja...Hááát.. uhhh.. Lehet... Talán!?
Ági felhív én szeppenkedek ,de közben már buzog bennem a kíváncsiság hogy lehet-e ilyet? És ha igen ,nekem megy-e?
Elmegyek Lizához is  "a Mesterem-hez"(selyemfestes.com) és mondom neki az ötletet. Na az tudod jó aprólékos és nem tudni milyen lesz,DE próbáld meg!!! Ó mondom zene füleimnek ,meg is próbálom.
Többlépcsős a folyamat. Először is netről letöltöm az ominózus ,nagyszerű művet. Igen. Látom népszerű Klimmt-nek ez a képe. Hatmillió kép fenn ,sok millió ajándék tárgyra ráapplikálva. Akkor gondolom én is csinálhatok egy saját utánozmányt selyemre.
Ági a számítőgépzseni!! Hogyan kerül a selyemre a minta?
Kinagyítom a képernyőt,magam elé veszem a monitort és pauszpapírt ráhelyezve szépen átmásolom a körvonalait a képnek. De jó!
Aztán pedig a Lizától tanult módon ennek segítségével rákontúrozon a 25X25cm-es selyem ablakképre a mintát.Aztán több nap pihenés és rásóhajtozás ,hogy jaj biztos nagyon ámátőr lesz. DEhát amatőr vagyok . NA! Az lesz és kész ,a maga nemében szép és értékes lesz. Ugye ?? Napsugaram művésznő!? Igen igen én magamban szoktam ám beszélgetni. Nagyon szórakoztató is tud lenni. (Meg nem is időnként.)Olyan nooormális??? Hát igen ilyen vagyok én.
Igen és aztán jön a telefon! Akkor tudod küldeni a képet? A héten szeretnénk az ovónő búcsúztatóján odaadni.Okés, persze, már nagyjából kész. Még vettem hozzá sárga meg fekete festéket meg még szépen kiaranykontúrozom. Na igen ,de nyaralunk éppen Majsán . Előrelátó énem persze hozta a selyemfestő motyót,(1 tecsós katicás és még egy hasonló méretű vászon szatyor az utazós műtermem,tele festékkel ,kontúrral és selyem alapanyagokkal stb) Uh. tök jó egyik este be is fejeztem ,nekem elfogadható végállapotig.Egyszer egy általános iskolai rajz tanárom ,a laoszi származású Paji bácsi mondott olyat és ez szerintem nagyon találó:Egy rajzot (festést ,akármilyen alkotást ) nem lehet befejezni ! Csak abbahagyni!!
Még nem végállapot teljesen. Később hagytam még abba. A Gabi féle képen látszana hogy milyen igazából.Dehát lemerült a fotózóm mire odajutottam volna.

Igen itt abbahagytam és másnap robogok Kiskunmajsán valami felfüggesztő damilt találni a selyemképhez.
Lányok délutáni alvásukat töltik Papával a déleötti strand után én meg de jó gyorsan elszaladok valami papírboltba(gondoltam) és Gabi barátnőmnél becsomagolom és még tudunk jó hosszan beszélgetni is.(Majsai!!! ,egyetemi nagy barátnőm,értsd úgy tudunk beszélgetni annyi kimaradt babázós év után mint azelőtt!!)
De mit ad Isten a Majsai boltosok is úgy gondolták sziesztáznak délidőben és majd 2-kor kinyitnak. Oké lődörgök Majsa city központjában. már tudom hol lehet jó fagyit venni ,meg kérdezzem meg a forintos boltba meg a drogériába meg mittudomén hol,de sehol nincs olyan gusztusos ,láthatatlan vékony damil amit a kép felakasztására jó lenne. SŐŐŐT,mit képzel ez a papírboltos szépen a nyitás 14 órát ,mikor 2-re visszaballagok átírta egy kedves kéz 15 órára. Na mondom hogy ér oda ez a mű akasztó zsinórral holnapra Ágihoz??? A helyzetet a rövidárus néninél sikerült megoldani. Nem is tudtam a nevét (most se tudom)mit keresek ,de nála volt olyan vékony damil szerű cérna ,amivel azt mondta a felfércelést szokták egyébként csinálni ,mert az láthatalan marad az anyagon. Szuper!! El Gabihoz. Kis beszélgetés nagy megkönnyebülés!! Ma feladom elsőbbséggel ,holnapra megkapja Ági,holnaputánra átadja az óvónéninek!! És sikerült. Sajnos a búcsú könnyeitől nem is látta a művet a megajándékozott. De talán nem is baj??? Azért reménykedem nem a sufnyiban végzi,mert végülis igyekeztem jót belerakni.
Gabi mutatja milyen lesz a falon.Külföldre,messzire viszi aki kapta. Egész Kanadáig utazik ez a Liza mintájából festett kis energikus mandala.
Csak úgy beteszem hogy legyen vizuális élmény is még.Nemrég készült

2 megjegyzés:

 1. Drága Ági!
  Nagyon ügyes vagy, és milyen kreatívan használod a számítógépet! Látod, nem is kellett tőlem segítséget kérned :-) Büszke vagyok rád, és csodálatos dolgot alkottál már megint. Mellesleg nagyon hiányzol ám! :-(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi Maja!
   Igyekeztem. Igaz ráférne erre a blogra egy kis arculatfrissítés. Ha változóban lévő éltem majd engedi megkereslek ,ígérem.
   Sok puszik
   Ági

   Törlés